Transformation 2019

Leva på Nya Meriter 2018 – The Sequel

Jag gjorde det förra året – och jag kommer att göra det igen! Läs om bakgrunden, följ min resa framåt och lär känna mig i den här nya ”Fitness & Lifestyle Blog 50+”

Leva på nya meriter 2018 – uppföljaren!

Välkommen till en helt ny blogg i kategorin ”Fitness & Lifestyle 50+” – om det nu finns något som heter så! Och om det inte existerar så bestämmer vi att jag härmed har uppfunnit det…  Bakgrunden till den här bloggen är den ”fitnessresa” jag gjorde förra året tillsammans med min coach, och som jag bloggade om på min företagsblogg (https://travelnurseab.com/bloggen/). En förändrings- och transformationsprocess under namnet ”Leva på nya meriter” och som jag ska berätta mer om i en serie kommande inlägg här. (Speja efter inläggen som heter ”Bakgrund – och nya meriter”.)

I år har jag bestämt mig för att göra om den här resan – och starten gick imorse klockan 06.15! Mer eller mindre exakt ett år efter att jag började förra gången, så det känns litegrann som födelsedag och julafton samtidigt. Min ambition är att hålla dig uppdaterad så gott som dagligen med blogginlägg och på mitt privata Instagram @alfawoman2.0 med inlägg och stories.

Collage9

Förutom nördigt detaljerade inlägg om träning och kost ska jag givetvis strössla frikostigt med foton – både nytagna och tillbakablickar med hjälp av före-efter-foton (väldigt bra att ha om man vill dokumentera sina egna framsteg kan jag tipsa om).

 


 

Collage21

 

Personlig, privat – eller pinsam?!

Förra året kunde man följa mina framsteg på ”fitnessresan” via min företagsblogg och företagets instakonto @travelnurseab . Till slut svämmade min ursprungliga starta-eget-blogg (https://travelnurseab.com/ ) över av halvklädda bilder på mig själv och därför separerar jag mina äventyr i en privat del och en företagsdel i år!

Min företagsblogg har fått en del uppmärksamhet från flera andra kollegor i branschen som är intresserade av att starta eget, och jag får ofta svara på frågor. Det har också visat sig att många blir peppade av att läsa om mina äventyr som egen företagare och faktiskt också av min träningssatsning. Så en stor del av syftet med bloggen Alfawoman är att kvinnor i alla åldrar – men kanske främst i min egen ålder – ska inse att det är inte för sent. Alla kan förändras med hjälp av träning och kost – och alla kan plocka fram sitt bästa jag och maxa sin form. Själv fyller jag 55 år till hösten. 

Både jobbet (som sjuksköterska) och träningssatsningen upptar en stor del av min tid, och jag skiljer inte alltid på arbete och fritid utan det tenderar att flyta ihop. Jag har också en ambition att försöka vara en och samma person hela tiden – att inte ha olika personligheter på jobbet och när jag är ledig. 

 

Nu kör vi – häng gärna med på resan om du vill! I nästa inlägg ska jag börja berätta om min träningsbakgrund och vad som ledde fram till förra årets satsning. Och varvat med det förstås en grundlig genomgång av vad årets satsning innebär träningsmässigt och vad gäller kosten. 

 

Fitness Journey 2018 – the Sequel!

Welcome to a brand new blog in the category of ”Fitness & Lifestyle 50+”. And if there is no such thing … consider it hereby invented. By me! The background of this blog is the fitness transformation I did last year with the help of my coach and PT Susan. I described this in detail in my company blog (https://travelnurseab.com/bloggen/  ) and I will run a series of posts about this background here. (Watch out for ”Background – and new merits”).

I have decided, for various reasons, to do this all over again, and this morning at 06.15 I started! More or less exactly one year since last time, so it feels like a strange combination of birthday and Christmas today. My ambition is to keep you followers updated on a daily basis both here and on my private instagram account @alfawoman2.0 with posts and stories. 

In addition to nerdily (is there such a word?!) detailed posts about training and diet, I will of course also generously sprinkle the blog with inspirational pics – new and older (for comparison). By the way, before-and-after-pictures are a great way to spot your progress. Even if you are the only one who can actually see the change… ! 

Personal, private – or just peculiar?!

Last year you could read all about my ”fitnessjourney” on my company blog and the company instagram account @travelnurseab . In the end it felt like my entrepreneurial nursingblog was overflowing with half naked pictures of me with barbells, dumbells and random gym equipment. Not so this year! I decided to separate business from pleasure although I am basically the same person always. To reach a bigger audience I will also translate each post into English. Myself. I don’t trust Google Translate to catch the linguistic flavour I want to serve you! I also hope that in the future some of the topics I write about will generate new business for me. Time will tell!

My company blog has rendered a fair amount of attention from other nursing colleagues interested in becoming entrepreneurs and travel nurses. It seems I have an ability to inspire, both as an entrepreneur and a female 50 + fitness nerd. So a great part of the thought behind this blog is to inspire women of all ages to maximize their inner potential and bring out their true Alfawoman in the open. It is never too late to change with the help of training and diet. Everyone can become the best version of themselves.

OK, it is time for take-off! Follow my blog and my instagram if you like. Next blog post will give you an outline of my training background and what actually made me start this transformation project.   

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.