Livsfilosofi

Reflection, introspection – and sleep!

This morning you won’t find me flexing or stretching at the gym. Instead I am practicing something I am really lousy at… Taking it easy!

Reflektion, introspektion – och sömn!

Jag har en tendens att tro att jag är både odödlig och i behov av endast tre till fyra timmars sömn varje natt. Så dumt! Därför har jag bestämt mig för att lägga in vilodagar var tredje dag under den kommande träningsperioden. Vila från träning och även vila i form av sovmorron (förutsatt att jag inte jobbar dagpass förstås – för då måste jag vara på plats vid halv sju på avdelningen…).

Förutom en viss krypande känsla av koffeinabstinens var det riktigt skönt att sova ut. Slappna av, hinna ifatt sig själv och reflektera. Livet går i full fart och det är lätt att tappa bort sig själv när man är mitt uppe i en träningssatsning som den jag just startat. Mycket handlar ju om det yttre när det gäller träning, fitness och att maxa sin potential. Mer eller mindre filtrerade selfiesar från gymmet, gamla throw-back-bilder från förra året och glimtar av min tillvaro ur fördelaktiga vinklar med rätt ljus. Så idag ägnar jag mig åt att fundera över livet och bjuder på en bild av ett av mina mellanmål. Chiapudding gjord på havremjölk. Garanterat utan filter och inte särskilt snyggt. Snarare åt det svart-grå hållet!

 

img_7908

 

 

Reflection, introspection – and sleep!

I have a tendency to think that I am both immortal and in need of only three to four hours of sleep each night. How stupid! So I have decided to take every third day off from training and also get some more sleep on those days. Provided, of course, that I don’t work the dayshift… In which case I have to show up at work bright and early at six thirty!  

It felt really pleasant to stay in bed this morning, apart from a certain feeling of abstinence from my morning caffeine… Relax, catch up with my own thoughts and feelings and reflect upon my life. Life is running at full speed, and it is easy to lose yourself in the middle of everything. Training, fitness and maximizing your potential is a lot about looks and surface. More or less filtered selfies from the gym, throw-back-photos from last year and glimpses of my life from favourable angles with the right light. So today I just keep a low profile and think about life, walk slowly and talk softly. And I give you a black-greyish snapshot of one of my meals – chiapudding with apple. Not pretty but nutritious!  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.