Veckorapport

Rapport vecka 2

Tiden rullar på och andra veckan är redan till ända. Här kommer en lägesrapport och lite reflektioner.

Inrapportering

Måtten har krupit ner någon centimeter runt både mage och lår medan biceps (förstås) knappast har förändrats så mycket. Vikten har gått ner från 55,8 kg till 55,3 kg. Jämfört med förra året är det här ganska exakt så utvecklingen såg ut då också, vilket inte är så förvånande. Kostschemat var i princip identiskt och jag tränade även då fem pass per vecka. Alltså en helt förväntad utveckling även om målsättningen är lite annorlunda den här gången.

 

blog1

 

Kostschemat

Sen jag gjorde vissa justeringar och la in kvarg och keso igen funkar allt klockrent. Enkelt och lättlagat enligt vad som passar mig med högt tempo och ont om marginaler för en massa finlir. Nu till helgen ska jag dock vara lite social och träffa familjen, och därför lägger jag in en ätardag på lördag. Det kommer att bli lite annorlunda mat, lite mer mat och något så ovanligt (för min del) som en pizza på lördag kväll! Till det några glas vin. Det här brukar ge en rejäl skjuts till träningen, så jag ser redan fram emot måndagens träningspass! Jag lovar att dokumentera och lägga ut på Insta så ni som inte tror jag kan äta pizza ska få bevis!

 

img_7846

Träningen

Faktum är att det går så bra nu att jag nästan börjar känna mig som nåt slags semi-fitnessproffs! Träningen upptar en stor del av mina tankar och jag känner det nästan som ett jobb eller en riktigt seriös satsning. Jag har nu provat ut alla nya övningar, bytt ut en del mot det som funkar på det ställe jag tränar, renskrivit programmet i den ordning jag kör övningarna och noterat ungefär vilka vikter jag använder så jag slipper lägga tid på såna funderingar. Bara att köra, med andra ord!

 

Målsättning

Jag har utlovat några ord om målsättningen för den här satsningen. Förra året gick jag ju in med den mycket breda föresatsen att ”maxa allt” och slog vilt omkring mig på allt som rörde sig. Nu vet jag ju att det funkar och att en seriös satsning lönar sig. Därför är min målsättning aningen mer specifik och jag tänker mer långsiktigt dessutom. Jag försöker att inte vara så fixerad vid vikten, även om den är en bra indikator på att något händer.

 
img_7336

 

Mitt mål är att hitta ett upplägg som är en slags medelväg mellan att vara vässad i fysiken och att ha kraft och energi nog att fortsätta bygga muskler. Först och främst ska jag gå ner till 54 kg och se hur det ser ut i spegeln, samt hur träningen funkar med den mat jag då äter. Det är 1,3 kg kvar dit och jag gissar att överkroppen då är så pass deffad att jag inte vill ha den mer markerad. Benen kommer inte att hänga med och därför kommer det att handla om att möta upp med bättre muskelutveckling där. Dessutom har jag prio på hamstrings (baksida ben) och gluteus (rumpa) den här gången. Successivt vill jag också bygga lite mer axlar, en muskelgrupp som jag älskar att träna.

 

img_5604_facetune_02-04-2019-09-17-04

 

Jag vill med de här tolv veckorna lära mig mer om hur just min kropp reagerar på den kost jag äter, den träning jag kör och de justeringar jag gör i upplägget. På så sätt kan jag hitta ett sätt som håller långsiktigt och själv styra precis hur jag vill känna mig, må och se ut. Dessutom vore det bra att lära sig hantera hur jag ska tänka kring dagar och helger med annat och friare matintag. Vad ger både njutning och samtidigt en skjuts i träningen! Vad bör jag undvika?

 

img_7553

 

Slutligen är det ju förstås också ett mål att bli så pass vässad i slutet av de tolv veckorna att min photoshoot med Anna blir så bra som möjligt…!

 

img_7335

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.