Veckorapport

Rapport vecka 3

Tredje inrapporteringen i torsdags och jag kan konstatera att jag lärt mig några riktiga läxor! Men först en liten titt i backspegeln för att se hur tongångarna var förra året så här dags – efter tre veckor på ”Leva på nya meriter”. För det var då jag för första gången började känna en annan känsla i kroppen – och se antydan till markeringar.

Tre veckor då – och allt var spännande!

Förra året publicerade jag tredje rapporten den 13 maj så det är ganska exakt ett år sedan när jag började känna på riktigt att något faktiskt hände! För det första konstaterade jag hur bra det var med en coach som fick mig att pressa mig själv lite extra och hela tiden försöka höja vikterna. Jag resonerade också lite kring det här med träningshets och sociala medier, men landade i att det för mig mest handlar om att peppa mig själv – inte söka bekräftelse. Detta eftersom jag är rätt bra på att bekräfta mig själv, något som sannolikt kommer med åren. Jag menade också att den satsning jag gjorde snarast var en extra bonus och guldkant till de kvalitéer och resurser jag redan visste att jag hade. Och så pratade jag om ”otippade fördelar” som satsningen gav mig…. Riktigt vad jag syftade på minns jag inte nu, men i år kan jag lova att tredje veckan har bjudit på lite oväntade insikter med konsekvenser…

img_8168

Utan att skämmas stoltserade jag också med att jag mest hade 80-tal i öronen när jag tränade – och lät det symboliseras av en bild på Irene Cara i randiga benvärmare… För att sedan raskt gå vidare till ämnet kost och hylla det fyrkantiga dietupplägget som frigjorde tid och gjorde att jag slapp tänka. Inrapporteringen efter förra årets tredje vecka visade en minskning av vikten med 0,8 kilo och därmed hade jag gått ner från 58,6 kg till 56 kg på tre veckor.

 

Tre veckor nu – och några bistra sanningar…

Flera faktorer har spelat in när jag konstaterar att tredje inrapporteringen inte gick helt enligt plan. Vikten hade gått upp (!!) 0,4 kilo sedan veckan innan och låg nu på 55,7 kg. Endast marginellt under de 56 kg jag vägde efter tre veckor förra året. Då var allt spännande – nu kändes det som ett misslyckande.

För det första bjöd förra helgen på två dagars fritt ätande – och nu snackar vi grejer som glass, pizza och vin! Jag trodde det skulle ge en bra effekt på måndagens benpass i form av en kolhydratskjuts för orken, men det fanns inte mycket av det glykogenet kvar när det väl var dags för träning… Dessutom sover jag dåligt när jag ätit för mycket snabba kolhydrater, så även sömnbristen gjorde sitt till.

 

b42913f0-1443-4f07-99de-cc3e804a9d33

 

 

 

För det andra tillbringade jag både tisdagen och onsdagen i bilen och körde rejält långa sträckor. Visserligen hade jag matlådor med mig (hur gott är det med kall köttfärs och kallt ris…?) men träningen blev lidande (ja, för den uteblev helt enkelt).
img_7973

 

Och för det tredje, som om det inte räckte nu, jobbade jag natt både onsdag och torsdag. Nattjobb är något som vänder upp och ner på kroppen riktigt ordentligt, och nu fick jag känna av konsekvenserna även på resultaten. Hormon- och saltbalansen blir galen och sömnen blir lidande flera dagar efteråt. Dessutom dricker man sällan tillräckligt med vatten när man jobbar natt – men desto mer kaffe. Förra sommaren jobbade jag inga nattpass utan nästan bara kvällar och då var det mycket enklare att ha samma rutiner varje dag.

Ta konsekvenserna – och plocka några vuxenpoäng!

Så hur tänker jag nu? Ja, det är väl bara att bita ihop och lära sig av misstagen… Ätardagar är fortfarande tillåtna, men kanske inte två i rad med massa snabba kolhydrater. Får istället inrikta mig på den där goda köttbiten (eller fisken) med några glas vin till. Och kanske ost och vindruvor till dessert. Mindre hjärtklappning på natten och fler vuxenpoäng helt klart!

Köra bil långt? Den här gången var det oundvikligt men nu är det färdigåkt på ett tag. Och åtminstone en av långresorna gav rejält bra resultat i form av ett nytt och spännande kliv i karriären framåt hösten… Men mer om det senare (och förmodligen på företagsbloggen Travel Nurse AB)

Nattjobb? Konsekvensen blir att jag från och med hösten och nya jobbuppdrag kommer att välja bort nattpass helt och hållet. Det funkar inte längre att vända upp och ner på dygnsrytmen och tro att träning och kost ska kunna skötas ändå. Punkt slut.

Lite motigt var det allt att komma igång efter det här bakslaget – men jag är rätt bra på att peppa mig själv. Jag började visualisera vilka träningskläder och bikini jag ska ha på fotograferingen, hur nöjd jag kommer att vara nästa torsdag när Susan får bättre siffror inrapporterade och hur snyggt de nya (ännu ej inköpta) jeansen ska sitta när jag gått ner ytterligare två kilo. Detta plus lite Heavy metal i lurarna och Tribulus Terrestris före träningen gjorde susen och morgonens pass gick som en dans!

img_8143

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.