Veckorapport

Rapport vecka 5

Sådärja, nu vände det på riktigt! Märkligt att siffror kan spela så stor roll men samtidigt förståeligt när man vill ha resultat och det bara verkar gå åt fel håll. En viktig framgångsfaktor för mig verkar vara att ha fullt fokus på det jag gör. Och med vissa störningsmoment nu definitivt ur vägen har jag fått oanade krafter och ett sylvasst fokus! Nu gäller strikt disciplin i sju veckor till och sen… Ja, sen är det sommar!

Titten i backspegeln

Så här dags förra året … drog min coach till Venice Beach på en alldeles egen fitnessresa. Hon blev där i tre veckor. Levde, andades, åt och drack träning på historisk bodybuildingmark. Sjukt inspirerande att följa henne på Instagram, och jag gjorde mitt bästa för att hålla motivationen uppe här hemma.

 

img_8420img_8419

 

En misstanke började gro i mig och jag fick bestämt för mig att hon hade tävlingsplaner… Att hon i allra största hemlighet tänkte ställa upp i någon lokal tävling där borta… Så ni kan tro att håren reste sig på armarna när hon plötsligt la ut den här bilden… Hon hade inte bara ställt upp i en tävling – hon vann sin klass!

 

img_8411

Det finns säkerligen många som har mycket åsikter om oss som lägger en massa tid på träning, kost och den egna kroppen. Som bryr oss om utseendet, markeringar på magen och muskelseparationer. Som räknar på det procentuella förhållandet mellan makros och nojar lite över uteblivna träningspass när livet inte riktigt går ihop. Men vet ni vad?!

 

img_8415

 

Vi trivs med det och vi tycker inte motsatsen är ett dugg lockande. Och uppenbarligen är det många av er andra som inte heller egentligen är nöjda med att ha hamnat på fel sida av motivationen, träningsdisciplinen och det framgångsrika kostupplägget. För varför skulle annars var och varannan tidningsartikel handla om hur man fixar formen, förbättrar utseendet och maxar sin potential? Varför skulle annars alla kosttillskott och matersättningspulver sälja så bra?

img_8417

 

 

 

Varför diskuteras annars kost och bantning så flitigt runt fikaborden på alla arbetsplatser? Men det är klart… ni blir kanske lite provocerade av att se att vi faktiskt får resultat. Att slitet lönar sig. Med betoning på ”slitet”. Det vore ju så mycket enklare om ni bara kunde dissa oss som fanatiska och galna.

img_8416

 

 

För den som väljer att bli inspirerad -snarare än provocerad – bjuder jag på lite äkta 80-talsbilder av bästa ikonen Cory Everson. En av mina husgudinnor (jämte Mae West och Modesty Blaise). Jag vågar påstå att du kan ta vilken kvinnlig fitnessprofil som helst – oavsett om hon tävlar i bikini, body fitness, womens physique, saligen insomnade bodybuilding eller whatever – från nutid eller dåtid. Ingen slår Cory i symmetri och harmoniskt maxad potential med all kvinnlighet i behåll. Ingen.

Träningen

Jag återknyter till det jag tidigare skrivit om sömn och konstaterar att de pass jag kört efter en natts dålig sömn – eller för få timmar – har varit riktigt usla. Då blir jag lite arg och tycker att jag verkligen slösar med den tid jag har avsatt till träning. Så den gångna veckan har jag faktiskt känt efter en hel del, låtit kroppen bestämma och försökt tänka långsiktigt. I skrivande stund har jag just vaknat efter ett av mina få återstående nattpass, och känner i hela kroppen hur upp och ner alla hormoner och signalsubstanser är. Inte angenämt! Därför skippade jag träning både igår och förstås idag, och är bara snäll mot mig själv. Det blir tidigt i säng ikväll och så hoppas jag rytmen är rättvänd imorgon igen.

img_8412

I övrigt har jag bara kört på, inte ändrat på ett enda dugg men hela tiden försökt utvärdera om jag kan höja vikterna lite grann eller ska ligga kvar och hålla strikt form. Eftersom veckan bjudit på en hel del spännande beslut på det privata planet kan jag nu med säkerhet säga att det blir flytt och byte av bostadsort inom några månader. Därmed står jag också inför det angenäma beslutet att välja ett nytt gym, och den här gången är utbudet stort. Jag kommer att flytta till Västerås till hösten, och har just börjat kolla igenom vilka intressanta träningsanläggningar som ligger i närheten av min nya stadsdel – Öster Mälarstrand.  Fortsättning följer!

Kosten

Återigen – det bara rullar på. Och nu har jag också vässat mitt fokus och är i tanken redan framme vid den 26 juni och fotograferingen. För då är det upp till bevis på riktigt. På med bikini och sen finns det ingenstans att gömma sig! Eftersom jag vet att kosten står för minst 80% av resultatet är det ännu viktigare att sköta varje måltid by the book än att lyckas med varje träningspass. Även om det är nog så viktigt också.

Efter ett tag lurar man gärna sig själv att tro att ögonmåttet är nog. Då är det dags att ta fram vågen igen och se EXAKT hur mycket 250 gram kvarg är. Eller 125 gram nötfärs. Jag finner ett slags masochistiskt nöje i att vara ultrastrikt med maten för jag vet hur sjukt peppande det är när man börjar se de riktiga resultaten. För att inte tala om känslan i kroppen när den börjar tighta till sig på riktigt och man känner kraften, styrkan och hårdheten redan innan man gått ur sängen på morgonen. Känslan av kontroll. Det är obetalbart!

 

Veckans inrapportering – och min belöning

Som sagt har siffrorna nu vänt och vikten landade på 55,1 kg vilket är det lägsta hittills. Nu siktar jag på att komma under 55 kg till nästa inrapportering och gissar tyst för mig själv att jag landar på ungefär 54,7 kg. (Kom ihåg var ni hörde det först!) Måtten runt mage och lår går också sakta nedåt och är nu ungefär där de var förra året efter fem veckor.

I min rapport efter den ”misslyckade” tredje veckan skrev jag om olika sätt jag har för att peppa mig själv. Efter att ha funderat fram och tillbaka på vilka träningskläder jag vill ha vid fotograferingen har jag landat i ett beslut att ha en liten annorlunda stil än förra gången. Då var det lite gulligt och rosa – nu blir det tuffare… Kläderna är beställda och nu återstår att vänta på leverans, prova om storleken är rätt och så ivrigt räkna ner i sju veckor!

Det rasar ju in mail från olika ställen hela tiden med erbjudanden och kampanjer på träningskläder, så jag passade på att förnya min träningsgarderob en smula också. Allt inköpt till rea – denna gång från Fitnessbutiken. Det finns ju en uppsjö olika märken och nästan oöverskådligt utbud av mönster på tights och toppar. Jag har landat i att hålla mig till ett eller två märken och några enstaka färger och mönster. Det blir enklast att kombinera och jag vet att passform och kvalitet är bra.

Även Freddystore har sin stora rea den här helgen och jag har passat på att fynda tre par av mina favoritjeans som förhoppningsvis landar i brevlådan på måndag eller tisdag. Nästa vecka blir det premiär med nya kläder på träningen och bildbevis kommer förstås här och på mitt Instakonto!

 

 

ee363f32-b47f-4cef-8e4b-8f6a28c68000
Glad som ett barn på julafton för lite nya träningskläder!!!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.