Transformation 2019

Summering av finaldagen

Avsminkad, i mysig morronrock och med nystädad lägenhet sitter jag och summerar dagens äventyr! Nu är elva veckors strikt ”fitnessresa” ännu en gång till ända och det är dags att reflektera, landa och dra lärdom. Vila lite och sedan ladda om inför nästa satsning och period i livet.

Disclaimer!

Till er som tror jag glider på en räkmacka och allt går som på räls! Kan jag meddela att när det var en vecka kvar av satsningen var jag seriöst nära att kasta in handduken och ge upp… För det var jobbigt. För jag trodde jag var mindre, tunnare och sämre än förra året. För jag trodde inget hade hänt och att inget fortfarande kunde hända på en vecka. Jag har ännu inga bilder att göra collage av och se förändringen sen förra året – men jag kan visa hur skillnaden mellan ”några veckor innan” och ”kvällen innan” ser ut. Det ser ut så här:

 

Jo, jag vet att det är lite dåligt ljus på högra bilden. Den är dock tagen vid fem på morron i betydligt sämre ljus än den vänstra gymbilden. Men det jag syftar på är jämförelsen mellan formen på armarna. Att strikta till dieten ger den typen av resultat. Sakta men säkert. Och allt jag gjorde på slutet var att ta bort en banan per dag och två knäckebrödsskivor.

Förberedelser

Om man ändå ska genomföra ett sånt här projekt och lägga en hel del tid, energi och pengar på att få det bra – ja, då gäller det att ha genomtänkta förberedelser. Utan att ha någon som helst erfarenhet av att tävla kan jag ändå tänka mig att det är lite samma upplägg jag har genomfört.

Som jag tidigare nämnde har jag börjat redan tidigt att fundera igenom vilka övningar som lämpar sig bra på bild. Min första fotoshoot, förra året, var lite av ”Bambi på hal is”  där jag var ovan att posera och inte hade en aning om hur jag egentligen skulle bete mig. Jag var ändå väldigt nöjd med resultatet, men det fanns mycket som kunde förbättras. Två dagar innan var det sedan dags för nya fransar och dagen innan fick jag min spray-tan. Sen tillbringade jag sista kvällen med att bara chilla, gå omkring i löst sittande kläder och duscha av den överflödiga färgen så sent som möjligt. När väskan sedan var packad var det dags för sömn.

img_8742

Onsdag – dags att bekänna färg…

Tidigt uppe och tvättade igenom håret på order av bästa Amanda som skulle fixa lockarna. Och det var också första aktiviteten den här spännande morgonen. Lite chilla lockar – ”inte så snällt och prinsessigt” hade jag beställt – och en stram uppsättning med massor av spännen på sidorna. Coolt!

 

728755c8-4a65-4398-a3ed-db9690cb16aa

 

Därefter gick jag vidare till nästa ställe för att få en make-up som skulle synas i fotoblixtar och även bakom glasögon. Eftersom jag alltid har glasögon så tänkte jag ha det åtminstone på en del av bilderna, för det är ju ”jag”. Med både spray-tan och ganska kraftig make-up såg jag nog ganska märklig ut då jag sedan, iklädd träningskläder, guldsmycken och med stylat hår, klev vidare med riktning Shapes Gym! Men sånt får man ju bjuda på när man är på tillfälligt besök i showbiz.

 Och så var vi igång!

Först lite genomgång med Susan. Summering. Hur har det gått? Hur har det känts? Ja, den här resan har ju varit annorlunda som jag redan tidigare skrivit om. Inte lika mycket kontinuitet, mer tvära kast och utmaningar och framför allt ett annat utgångsläge. I nästa inlägg – när bilderna har kommit – ska jag resonera mer kring det här med målsättningen och vägen vidare. Nu kan jag nöja mig med att konstatera att jag precis som förra året upplevde hela den här sista finaldagen som en riktigt bra avslutning och egoboost inför att fortsätta låta träningen och kosten vara en stor och viktig del av mitt liv. När man gör en sån här grej känns det verkligen att man tar sig själv på allvar och självrespekten får sig en rejäl puff. Gött! Dessutom upplevde jag, precis som förra året, att det är mycket värdefullt att lära känna sin kropp och hur den reagerar på förändringar i kosten. För när det gäller att vässa formen så som jag gjort utgör dieten ungefär 80%. Träningen står för 20% under själva satsningen även om formen som helhet naturligtvis bygger på en bas av många års träning.

Photoshoot!

Så var det äntligen dags att dra på sig först bikini och höga klackar för lite posering följt av träningskläder med bilder på övningar. Tack vare mitt ”körschema” gick det smidigt och Anna och jag börjar bli riktigt synkade när det kommer till fitnessfotografering tycker jag! Hon var supernöjd och jag litar på att hon nu plockar ut och redigerar de bästa bilderna så jag kan visa resultatet här i nästa inlägg. Och under tiden jag lekte fotomodell smög Susan runt och knäppte egna bilder av oss!

 

img_8756

 

På hemväg

Avkopplad och behaglig (och mycket välsminkad…) styrde jag sedan hemåt och laddar för en tuff avslutning på veckan med aningen för mycket jobb… Men det är ju jag i ett nötskal. Det får bli lite ofrivillig träningsvila och mer mat nu, med fullt fokus på jobb. Tids nog kommer det lite mer lediga veckor och då ska jag återgår till normala träningsrutiner och dessutom fundera igenom höstens upplägg.

 

img_8749

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.