Bikini Fitness 2020 · Transformation 2019

Målanalys – och nästa logiska steg?

Har man mål måste man utvärdera dem. Och sedan bestämma hur man ska gå vidare. Hur gick det? Varför då? Varför inte?

 

Nådde jag målen?

Först och främst – kommer ni ihåg vad själva målsättningen var? Jo, på kort sikt var det att ”få en kickstart och nytändning” samt ”att se så tight och bra ut till fotningen som möjligt”. Och på lång sikt ”inledningen till en satsning som ska vara hållbar resten av mitt aktiva liv”. Samt att ”hitta ett mellanläge där jag både ser bra ut och mår bra – en balans där alla parametrar fungerar bra tillsammans”.

Målen anser jag blev delvis uppnådda. Formen till fotningen blev en överraskning för mig, och jag vet ärligt talat inte hur jag bar mig åt! Jag ska erkänna att ännu en vecka innan finalen var jag färdig att kasta in handduken och ge upp! Ja, så var det faktiskt. Det gångna året har varit tufft på många olika sätt, och inte erbjudit optimala förutsättningar för en sån här satsning. Så den där nytändningen och kickstarten har litegrann lyst med sin frånvaro. Men ändå verkade jag på nåt sätt ändå prestera minst lika bra som förra året – tycker jag vid en jämförelse.

(Vänster – 2018 och höger – 2019)

 

img_8807

img_8806

Hårdare deffad förra året men det var inte målet i år. Utan en form som innebar mellanläge och balans.

 

img_8808

Nästa logiska steg?

Och den långsiktiga planen var alltså att hitta ett sätt att leva med träning och diet som passar bra in i mitt övriga liv – för resten av mitt liv? Ja, ungefär så. Blir det så då…? Blir det lagom antal pass per vecka med lagom belastning, en diet som möjliggör ett socialt liv och utrymme för fler intressen och åtaganden?

Jamen äsch… Ni känner väl mig?!

Miss All or Nothing…

Kan man debutera på scenen i Bikini Fitness när man är 55?!

Ni minns den där tanken jag fick när jag såg fotona…? ”Det här måste jag göra nåt med…”. Jag slängde iväg ett av bikinifotona till Susan (som då befann sig i Venice Beach och sin egen stora, årliga tävlingssatsning). Och frågade… ”Vad tror du – skulle formen hålla för en satsning till nästa år om jag kör seriöst?” Såklart hon trodde det. Sen glömde jag bort de tankarna några veckor och allt blev lite mer som vanligt. Sen kom Susan hem och började aktivera sina sociala medier igen med de vanliga peppande före-och-efter-bilderna som ju höjer motivationen nåt grymt. Och så dök det upp ett collage med mig… Då var det kört på riktigt!

 

img_9119
Pinsamt – patetiskt – eller peppande? Det är JAG som bestämmer definitionen!

 

Om jag kunnat göra den här resan på ett och ett halvt år. Varav senaste året varit ganska motigt. Då borde ytterligare ett knappt år med en fokuserad och målinriktad satsning höja nivån ytterligare några snäpp, eller hur? Nybörjartävlingar finns det vid flera tillfällen under året. Formen får avgöra när jag kliver upp på scenen – men tävling blir det. Säkert inte ett logiskt nästa steg för de flesta i min ålder. Jag är inte de flesta.

 

img_9118
Glad efter ett första armpass med det nya tävlingsfokuset som pådrivande kraft.

 

Eller som jag brukar säga vid väl valda tillfällen… What could possibly go wrong?!
(Mja, en hel del faktiskt. Men det väljer jag att kalla förbättringspotential och steg på vägen…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.