Vardagsfunderingar

Veckan som gick

Fredag kväll redan och jag har bott här ”på riktigt” en vecka. Börjat nya jobbet, haft normala arbetstider, startat upp rutiner, skött maten och provat lite nya träningsformer. Dags att utvärdera!

Tider och rutiner

Kontinuitet, både vad gäller maten och träningen, är A och O för att få bra resultat. Och jag märker redan efter första veckan med stabila rutiner och helt förutsägbara arbetstider hur mycket bättre allt funkar. Jobba dagtid, sova på nätterna och alltid kunna äta på samma tider. Dessutom äter jag i veckorna samma mat varje dag (ja, nördvarning…) som är ordninggjort i förväg. Minimala möjligheter till slarv, ingen stress och inga som helst funderingar på vad jag ska äta. Redan första veckan har jag minskat drygt 1,5 kilo i vikt. Men största delen av detta var vätska (som totalt sabbar formen) tack vare mycket bilåkande med dålig mat under vägen. Nu är jag åter på min uträknade diet med minimalt med salt och ser redan markeringar och tightare form.

 

img_9515-1

Nya träningsformer

Som jag skrev blir det nu yoga framöver på måndagar. Eftersom jag har som största fritidsintresse, helgmys och istället-för-party-aktivitet att träna på lediga helger, så passar det bra med lite lugnare upplägg på måndagar. Funderar dock på att inleda med en halvtimme på nån cardiomaskin eftersom yogan bara är en halvtimme.

 

img_9583

 

Ja, och sen var det ju det där med att jag knappt kunde sitta ner?! Som jag antydde tidigare i veckan i ett inlägg… Vad handlade det om egentligen?

 

img_9589-1

 

Jo, så här var det. Jag bestämde mig för att hänga på ytterligare en gruppaktivitet som kallades Booty Fitness och var PT-instruktion i grupp för core- och gluteusövningar. Under sex tisdagar ska vi få känna på olika typer av sätt att attackera de här områdena. Första lektionen var i gruppträningssalen, och inkluderade bland annat utfall, sumosquats diverse fiffiga sätt att maxa magövningar. Gissa om det brände och gissa om det kändes dagarna efter! De närmaste veckorna låter jag detta bli min enda gluteusträning – i vanliga fall brukar jag köra tre pass per vecka för vardera framsida ben, baksida ben och rumpa. Alltid på sin plats att kunna snappa upp lite ny träningsinspo!

 

img_9588

 

Onsdagar kommer att bli mina vilodagar, och torsdagar ska vara framsida ben-dagar. Dock försvann den här torsdagen till annat, eftersom det var dags att fylla på fransarna. Och därmed ägnades kvällen åt en förvirrande roadtrip till metropolen Skinnskatteberg (och jag lyckades till och med åka nästan vilse på vägen dit) där jag hade spårat upp en fransstylist. Efter det avkopplande besöket var jag så trött att jag bara orkade vackla in på nya favorit-inne-stället Coop och lägga upp ett fint förråd av mysig unna-sig-mat inför helgen. Jag som alltid köpt min mat på ICA Maxi i alla år är på god väg att omvändas till Coop! Får se hur detta ska sluta… Får lov att skriva ett inlägg om unna-mig-mat under helgen känner jag!

 

img_9603

 

Fredagkvällen bjöd på ett axel-ryggpass med lite nattklubbskänsla! Det är verkligen så cool inredning och mysig belysning att man lätt inbillar sig att det är party på riktigt. Iaf kan JAG lätt inbilla mig det…

 

img_9618_facetune_06-09-2019-20-53-32

 

Nej hörrni, nu tar jag helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.