Bikini Fitness 2020

Första månaden med ny coach

Första månaden på min nya utmaning och jag låter en bild av Johannes Hansens bok Fuck your Fears inleda det här inlägget?! Finns det en tanke? En koppling?

Fuck your Fears

Måste ju bara inleda med att skriva några rader som recension om boken. Jag är inte den som vanligen konsumerar det som brukar betecknas som ”feel-good” (filmer, böcker och annat). Så jag vet egentligen inte vad det begreppet vill säga. Men det här är nog så nära feelgood jag kan komma. En riktigt go känsla av att känna igen sig. Jag mot världen. Jag mot demonerna. Jag ska minsann visa dom. Historien om hur Johannes steg för steg utmanade sina rädslor och tänjde på gränserna. Hela upplägget har en stark Jonas Gardell-känsla över sig. Tills man kommer till kapitel nio. För då är det fritt fall med Johannes.

Nya träningsupplägget

Carinas och mitt samarbete började med att jag skickade ett antal bilder till henne. Och förstås var det mina bikinibilder från i år och förra året som hon fick se. Utifrån den formen hon såg på mig har hon gjort ett träningsupplägg. Och vad det verkar så behöver jag mest bygga på ben, rumpa och axlar…

Tre av fem pass innehåller nämligen olika varianter av övningar för baksida, framsida, vader och gluteus. Två pass fokuserar på axlarna. Och mellan allt det här finns det förstås också en hel del för armar, rygg och bröst. På det hela taget ett mycket intensivt upplägg som jag kombinerar med (hittills) två morgonpromenader i veckan samt en del cardio på gymet.

img_0331
Fagersta klockan fem på morron.

Jotack, det känns! Benen är jag för jämnan trött i tycker jag, och ryggen får sig nästan dagliga vilostunder på spikmattan för att orka. Men konstigt nog blir det roligare ju jobbigare det är, och det är först när jag lägger på de tyngre vikterna som det går lätt. (Eller hur?! Jag sa väl aldrig att jag är riktigt som alla andra…)

Maten

Jag är ju som bekant ganska fyrkantig. Och min stackars coach kom därför inte långt med sina försök att vara kreativ och erbjuda olika alternativa maträtter, frestande recept med mera. Jag sa helt enkelt ”ge mig antalet kalorier och hur jag ska fördela makros”. För saken är den att jag äter samma sak jämt. Varje dag i princip. Enklast, billigast och jag slipper tänka. Handlar hem samma saker jämt, gör stora lass och fryser in och kan därmed lägga tiden och energin någon annanstans.

img_0222

Havregrynsgröt med hallon, kvarg med hallon, nötfärs med råris och broccoli, kvarg med hallon, nötfärs med råris och broccoli. Och kvällens sista mål blir så en äggviteomelett med ärtor. Funkar klockrent. Lördagar brukar jag busa till det – håll i er nu…! Kan gå loss på några laxbitar, helt vilt hälla lite Propud över gröten, köpa mig en plocksallad PicaDeli och vräka på både ost och coleslaw… Toppar gärna med lite bubbel framåt kvällen eller ett glas vin. Och så lite nötter på det. Det är ungefär så galet det blir.

img_0414

Ny månad – nya mål

Första månaden avklarad och jag ångar på in i december. Viss justering av kaloriantalet är utlovat. Jag ska börja poseringsträna – först för mig själv hemma. Och det kan nog bli en utmaning… Jag har också insett att jag kan ge mig själv en paus från alla galet okreativa gymselfiesar i en och samma placering på gymmet och istället göra små filmer. Mmmm… Små filmer är ju aldrig fel. Så får det bli. En annan strategi är att försöka bli lite mer effektiv med tiden (mitt dygn har bara 24 timmar – har ni hört så märkligt?) och fokusera mer. Så ambitionen med den här bloggen kommer att bli minst ett inlägg i månaden från och med nu. Och fler uppdateringar på Instagram istället. Med filmer. Små filmer. Och skulle det bli fler inlägg är det en ren bonus.

 

img_0421

En reaktion till “Första månaden med ny coach

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.