Bikini Fitness 2020

Andra månaden med ny coach

Nytt år och nya tag? Andra månaden med Coach Carina har i stort sett präglats av jul- och nyårshelgen. För många har det säkerligen inneburit mycket mat, godis och lata dagar. Så följt av nyårslöften, nya tag och omstarter.

Business as usual

Och jag då? Vad har jag gjort? Ätit? Druckit? Ja, tror ni mig om jag säger att maten på bilden här under är vad jag åt på julafton? Så var det i alla fall! Jag mådde alldeles prima – ända till jag fick för mig att smaka lite efterrätt, några pepparkakor och en chokladbit. För att inte tala om att jag också drack ett glas vin.

img_0644
Också ett slags julbord!
img_0651
Jag kan helt seriöst äta scampi alla dagar. Inklusive julafton.

Effekten av snabba kolhydrater och alkohol – på mig

Det är ju förstås individuellt hur man reagerar, men i mitt fall resulterade det i hjärtklappning och en avsevärt förhöjd kroppstemperatur. Det var ju ganska förväntat och precis så jag brukar känna mig när jag någon gång äter det som vid det här laget är väldigt ovant för kroppen.

img_9515
Not one of my finer moments…

Det jag inte var beredd på var dock känslan i kroppen nästa morgon. Många kan få en kick av kolhydraterna, bli piggare och orka träna tyngre. Nu var jag visserligen träningsledig över juldagarna, men jag kan försäkra att jag knappast hade kunnat åstadkomma något av vikt och värde ifall jag hade tagit mig till ett gym. Jag kände mig närmast drogad, sjuk och gränsfall till att vara på rejält lågt humör – extremt ovanligt för att vara mig. En riktig tankeställare för vad fel mat ställer till i kroppen, och redan då kom tankarna på att kanske helt och hållet upphöra med ”cheat days” och det som brukar gå under benämningen ”unna sig”. Skulle jag unna mig att må dåligt? Förstöra träningen? Sova oroligt?

img_0798
Mmmm… Grönt och rosa.

Kanske bättre då att unna sig att må ännu bättre? Och vad skulle då kunna få mig att må ännu bättre, och som skulle passa att ägna helgerna åt? Ja, varför inte sova mer?! Äta mer av den bra maten och få ännu mer styrka till träningen?! Eller bara helt enkelt göra en massa kul grejer. Allt måste ju inte handla om mat när man ”unnar sig”…

img_0746
Hur cool lady?!

Nyårslöften??

De vanligaste nyårslöften folk har brukar väl handla om kost, träning och hälsa. För min del ligger planen klar sedan tidigare, med tävling i sikte någon gång nästa vinter. Därför finns det väl kanske inte mycket som behöver ”lovas” inom det området.

Jag har istället två andra områden där jag har som mål att genomföra en del förändringar och förbättringar under 2020.

  1. Personlig utveckling – jag ska jobba mer med att nätverka och lära känna nya, spännande människor som utvecklar mig. Och så ska jag definitivt gå och se en Open Session med Johannes Hansen
  2. Jobb och karriär – här finns en hel del att göra. Just nu har jag ju två anställningar, och inga uppdrag via företaget. Det ska ändras och redan nu har jag planerat in lite bemanningsuppdrag nere i Västervik på min gamla arbetsplats. Men fler och spännande planer finns! Och inom kort hoppas jag kanske kunna börja genomföra fler förändringar. To be continued…

Och hur går träningen?

Jotack, den går alldeles utmärkt! Strax efter nyår fick jag ett uppdaterat träningsupplägg som jag nu har anpassat till de maskiner och den logistik som finns på mitt gym. Och med logistik menar jag en planering för i vilken ordning jag genomför övningarna. Gymmet är stort och det är ingen vits med att springa fram och tillbaka, utan smartare att ta saker och ting i logisk ordning. Lite som i övriga livet faktiskt!

img_0715
Det gäller att ha grepp på tillvaron.

Nytt är att jag istället för fem pass kör sex pass. Per vecka. Kan låta galet mycket, men jag känner redan att jag med detta har kunnat dela upp muskelgrupperna mer logiskt och fått ett bättre fokus. Jag har dessutom växlat upp och börjat köra rejält tungt. Och det är en härlig känsla när kroppen svarar, hänger med och bara ökar! Jag siktar på att välja att prioritera hinna ett extra blogginlägg med nya träningsupplägget där jag i stort förklarar hur jag har delat upp kroppen. Givetvis med utgångspunkt från coachens direktiv om vad som behöver tränas mest för att få bästa symmetri och X-form.

img_8416
Forever okrönt drottning av symmetri och stil – Cory Everson

En reaktion till “Andra månaden med ny coach

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.